• Asiakaspalvelu 050 525 5646 arkisin 12-16
  • Asiakaspalvelu 050 525 5646 arkisin 12-16
Ihotulehdukset, rivi hevosella, aasilla, vuohisrohtuma, vuohiskuopan ihotulehdus, kurarupi, märkärupi, hotspot, koira, ihon sieni-infektio, pälvisilsa, ihottuma

Ihotulehdus, Ihon sieni-infektio

Vuohiskuopan ihotulehdus, hevosella tai aasilla kansanomaisesti rivi tai mutakuume, on tavallisimmin bakteerien tai viruksien aiheuttama, mahdollisesti mukana on myös sieni-infektio. Toinen muoto tästä melko tavallisesta ihotulehduksesta on kurarupi. Kosteat ja lämpimät olosuhteet, ihon rikkoontuminen, kemiallinen ärsytys voivat altistaa riville. Puhtaus ja kuivana pitäminen on tärkeää, liiallista pesemistä kannattaa välttää. Märkä iho tulee joko painella kuivaksi tai puhaltaa kuivaksi hiustenkuivaajalla. TECcare® PROTECT ihon desinfiointivaahto sopii vaurioituneen ihoalueen päivittäiseen paikalliseen puhdistukseen ja desinfiointiin. PROTECT ei ärsytä, eikä sillä ole varoaikaa. Puhdista vaurioitunut alue PROTECT-vaahdolla; kovin kurainen alue pestään vedellä ja painellaan tai puhalletaan kuivaksi. Pehmitetty, helposti irtoava rupi rapsutellaan irti, jonka jälkeen levitetään vaahtoa uudelleen tulehtuneelle alueelle ja annetaan kuivua. Tämän jälkeen alueelle voi levittää esimerkiksi kuusenpihkavoidetta. Olethan huolellinen käsien ja hoitovälineiden kanssa ja desinfioit myös ne käsittelyn jälkeen tartunnan leviämisen välttämiseksi. Myös irronnut rupi on syytä huolellisesti hävittää.

Rivi hevosella, vuohisrohtuma, vuohiskuopan ihotulehdus, kurarupi, mutakuume

Märkärupi (hot spot, akuutti dermatiitti) on ihon tulehdus, joka saa alkunsa, kun ihon suojakerros vaurioituu ja bakteerit alkavat lisääntyä ihon pintakerroksissa. Pinnallisen tulehduksen voi käsitellä puhdistamalla ja desinfioimalla alue päivittäin TECcare® PROTECT-vaahdolla. Helposti irtoava mahdollinen rupi rapsutellaan pois, levitetään PROTECT-vaahtoa ja annetaan kuivua. Tämän jälkeen voi päälle levittää rauhoittavaa voidetta, esimerkiksi kuusenpihkavoidetta.

Tyypillisiä ihon sieni-infektioiden (pälvisilsa, ihottuma...) oireita ovat katkeilleet karvat, karvattomat alueet, ruvet, mahdollinen kutina, ihon hilseily, pyöreät ihovauriot, ihon punoitus. Haavat, kosteus, hankautuminen altistavat infektiolle. Jos infektiota ei ole havaittu ihan heti ja se on päässyt leviämään, voidaan pestä eläin desinfioivalla shampoolla ensin kokonaan, jonka jälkeen vaurioituneet kohdat käsitelllän TECcare® PROTECT-vaahdolla päivittäin. Vaahdolla on tärkeä huolehtia myös omasta hygieniasta käsittelyn jälkeen tartuntojen ehkäisemiseksi. Myös kaikki varusteet ja hoitovälineet desinfioidaan käytön jälkeen; tämä tapahtuu sujuvasti TECcare® CONTROL desinfiointisuihkeella ja/tai desinfiointiliinalla.

TECcare® PROTECT on ärsyttämätön ihon vesipohjainen puhdistus- ja desinfiointiaine, joka tehoaa bakteereihin, viruksiin ja sieniin.

Laajat ja vaativat laboratoriokokeet osoittavat TECcare® PROTECT:n tuhoavan 99,999999% bakteereista ja viruksista alle minuutissa. Tuotteelle on myönnetty Allergiatunnus®.

PROTECT sopii käytettäväksi eläimille, kotona, hoito- sekä liiketiloissa

Suuremmissa tilauksissa laatikoittain ota yhteys katariina@kimmoisa.fi.

Sienitartunnat leviävät helposti, ja onkin erityisen tärkeää huolehtia sekä omasta että mahdollisten hoitovälineiden puhdistuksesta käsittelyn jälkeen.

Ympäristön ja varusteiden puhdistaminen ja desinfiointi on tärkeää uusien tartuntojen ehkäisemiseksi. TECcare® PROTECT omaan hygieniaan, TECcare® CONTROL desinfiointiliinat ja käyttöliuoksen desinfiointispray välineille. CONTROL sopii kaikille pinnoille ja sopii käytettäväksi kaikissa laitteissa eikä se ärsytä ihoa eikä limakalvoja.

Laajemmassa ympäristön puhdistuksessa ja desinfioinnissa suosittelemme käyttämään painepesuria tai elektrostaattista sumutinlaitetta, puhdistus ja desinfiointi voidaan tehdä TECcare® CONTROLilla yhdessä vaiheessa.